Vakantie

Cultuurliefhebber? Een vakantie in Beieren zal je goed doen

Beieren

Als je liefhebber bent van cultuur en je wenst deze liefhebberij in je vakantie in de praktijk te brengen terwijl je het liefst niet enorm ver reist, dan is een tripje naar de Duitse deelstaat Beieren een vakantie waar je zeker blij van wordt. Als er één cultureel hoogtepunt is waar Beieren om bekend staat dan is het wel Schloss Neuschwanstein. Dit sprookjesachtige kasteel ligt vlak bij de Forggensee, tegen de grens met Oostenrijk. Maar ook qua steden heeft Beieren veel te bieden. Hieronder lees je meer over vier van de meest aantrekkelijke Beierse steden. 

Chiemsee in Beieren

München

München is de hoofdstad en ook de bekendste stad van Beieren. Deze stad staat bekend om haar fraaie historische stadscentrum, de Altstadt. Het plein Marienplatz is dan zeker niet te missen, mede dankzij het imponerende stadhuis (Rotes Rathaus) dat je daar ziet opdoemen. De grootste kerk van München, de Frauenkirche, is ook zeer de moeite waard, net als het voormalige koninklijke paleis Residenz München.

Nürnberg

Nürnberg (in het Nederlands: Neurenberg) is met dik een half miljoen inwoners ook een van de grootste Beierse steden. Deze stad heeft op zich al een fantastisch aanzicht. Nürnberg telt namelijk wel meer dan tachtig torens. Deze zijn samen met onder meer de potige stadsmuren zeer goed bewaard gebleven. Los hiervan is Nürnberg een stad die bekendstaat om z’n goede, vredige sfeer. 

Neues Schloss Herrenchiemsee, Beieren

Rothenburg ob der Tauer

Een stad die veel kleiner is, is Rothenburg ob der Tauer. Deze plaats ligt aan de vermaarde Romantische Strasse, een route die je leidt langs diverse schilderachtige plaatsjes en door fijne natuurlandschappen. Rothenburg ob der Tauer is een oude vestingstad met middeleeuwse invloeden die nog steeds merkbaar zijn.

Bamberg

In het noorden van Beieren vind je Bamberg. Dit is een vrij kleine stad met prachtig stadscentrum. Vooral het vakwerkhuisje dat boven de rivier lijkt te zweven springt direct in het oog.

Similar Posts